“M.I.J.N-Productions”

De afkorting van M.I.J.N, zijn de voorletters van mij en mijn gezin. Dit vind ik wel leuk klinken. Daarom heb ik er een onofficiële naam van gemaakt, om te gebruiken voor het producen van (muziek)-videos voor YouTube.

Zelf ben ik pas begonnen met een nieuw YouTube kanaal waar ik covers op ga zetten. Deze vindt je onder het kopje muziek in het menu.

Op het moment dat het Covid-19 de kop op stak, verloor ik mijn baan en had ik ineens heel veel tijd om ‘leuke’ dingen te doen. Uiteraard ga ik liever aan het werk, maar goed…

Met het koor mochten we niet meer repeteren en of zelfs bij elkaar komen. Om toch iets samen te doen, zijn we net als zoveel koren een nummer (thuis) gaan instuderen. Nadat ik iedereen geïnstrueerd had hoe ze het met hun eigen mobiele telefoon een opname moesten maken, kreeg ik de zelf gemaakte filmpjes binnen via WeTransfer of een of andere cloud.

Ik ben best perfectionistisch, daarom heb ik Cubase Pro 10.5 gedownload om uit te proberen. Van alle filmpjes die ik binnen kreeg heb ik eerst een mp3 bestand gemaakt en deze vervolgens in Cubase gezet. Op deze manier kon ik alle ‘stemmen’ bij elkaar zetten en ze synchroon zetten met elkaar en de muziek. Om alle stemmen een nog mooier gelijk te krijgen heb ik er een galm overheen gezet.

Als laatste heb ik de filmpjes samen met de muziek in een proefversie van Adobe Premier gezet en er voor gezorgd dat het beeld synchroon loopt met de muziek.

Als laatste heb ik het filmpje op het YouTube kanaal van Rejoice gezet.

Later heb ik Cubase Elements 10.5 zelf aangeschaft, zodat ik dit ook voor mijn eigen covers kan gebruiken.

Het 1e filmpje “The Blessing”, hebben we gemaakt met de meeste leden van Rejoice zelf en een deel van het projectkoor. Waar we officieel “The Passion” mee zouden doen, wat niet door ging i.v.m. Corona. Het 2e nummer “New Name Written Down in Glory” is door het grootste gedeelte van (alleen) Rejoice gezongen.

Hieronder vindt je “The Blessing”:

En hieronder “New Name Written Down in Glory”: